Ekologiskt angus nöt och kalvkött



  • 1/4 nöt med till hörande färs 99kr/kg

Ca 20 kg detaljer. Det kan skilja sig några kilo upp och ner. Om vikten går över 25 kg står vi för den kostnaden. 

Alla detaljer som är vanliga finns med i denna låda.  De största detaljerna är delade till mindre hanterbara bitar. Se lista med detaljer längre ner. 

1/4 innebär att man delar upp djuret i 4 nästan identiska lådor. För att förklara detta enkelt har jag valt min favorit detalj; entrecote. Kossan har 2 stycken entrecoter. Delar man dessa två entrecoter på hälften blir det 4 stycken bitar. Så gör man detta med alla muskler.

Färsen är maximalt dubbelt så mycket som detaljerna. Det låter kanske mycket men det beror på den långa hängmörnings tiden. Det vanliga är att det ligger rund 180% av detaljerna (så i detta fall 20kg detaljer blir färsen mellan 30kg och 40kg. Det vanligaste är att det är runt 35kg.

Färsen ligger i ca 1kg påsar. 

 

  • 1/4 nöt endast detaljer 199kr/kg

Ca 20 kg. Det kan skilja sig några kilo upp och ner. Om vikten går över 25 kg står vi för den kostnaden. Alla detaljer som är vanliga finns med i denna låda. De största detaljerna är delade till mindre hanterbara bitar. Se lista med detaljer längre ner.


1/4 innebär att man delar upp djuret i 4 nästan identiska lådor. För att förklara detta enkelt har jag valt min favorit detalj; entrecote. Kossan har 2 stycken entrecoter. Delar man dessa två entrecoter på hälften blir det 4 stycken bitar. Så gör man detta med alla muskler.


  • 1/2 kalv med tillhörande färs 129kr/kg

 

Ca 20 kg detaljer. Det kan skilja sig några kilo upp och ner. Om vikten går över 25 kg står vi för den kostnaden. Alla detaljer som är vanliga finns med i denna låda. Se lista med detaljer längre ner.

Denna låda har hela muskler, inte delade som 1/4 nöt. Det största bitarna är delade till mindre hanterbara bitar.Färsen är maximalt lika så mycket som detaljerna. Det vanliga är att det ligger rund 90% av detaljerna (så i detta fall 20kg detaljer blir färsen mellan 15kg och 20kg. Det vanligaste är att det är strax under 20kgFärsen ligger i ca 1kg påsar.

 

  • 1/2 kalv endast detaljer. 199kr/kg

  

Ca 20 kg detaljer. Det kan skilja sig några kilo upp och ner. Om vikten går över 25 kg står vi för den kostnaden. Alla detaljer som är vanliga finns med i denna låda. Se lista med detaljer längre ner.
Denna låda har hela muskler, inte delade som 1/4 nöt. Det största bitarna är delade till mindre hanterbara bitar.


Detaljer  (medeltal))

entrecote 8%

fransyska 10%

nötrulle 3%

ytterlår 9%

innanlår 7%

bog 9%

oxfile 4%

rostbiff 9%

högrev 21%

spetsbringa 9%

rostbiffkappa eller flankstek 3%

ryggbiff 9%